GEZONDHEIDSCENTRUM KONINGSOORD – BERKEL ENSCHOT

In 2013 hebben wij als 4 individuele huisartsen besloten om in één gezamenlijk gezondheidscentrum de huisartsenpraktijken samen te voegen. Een historisch bijgebouw van een klooster hier in Berkel Enschot is door de gemeente verbouwd tot multifunctioneel gezondheidscentrum waar de navolgende huisartsen hun huisartsenpraktijk gaan voeren: Huub Hogenbosch, Pieter van Stempvoort, Jaap Vermüe en Pascal Gyselinck.

Met het samengaan naar 1 gebouw komen veel zaken om de hoek kijken waaronder de telefonie. Kiezen wij voor een traditionele telefooncentrale of kijken we uit naar de moderne variant hosted VoIP. De firma FuTec Systems BV kende wij al vanuit de hosting van ons soft-waresysteem OmniHIS waar wij onze patiënt informatie mee verwerken.

Ongeveer 2 jaar geleden hebben zij ook een telefoon divisie opgericht onder de naam FuTec Telecom BV. Zo zijn wij met hen in gesprek gekomen over de levering van een hosted VoIP telefonie oplossing. Natuurlijk hebben wij meerdere partijen uitgenodigd maar het systeem van FuTec Telecom sluit het beste aan op onze wensen. Na een demonstratie bij ons op locatie werden wij enthousiaster over het systeem wat zij leveren. Na een intern overleg met elkaar besloten wij om met het systeem van FuTec Telecom verder te gaan.

Omdat het gebouw waarin wij komen te zitten niet in het kadaster bekend was is het een heel gedoe geweest om hier internet en telefonie te krijgen. Ook FuTec denkt hierin mee. Uiteindelijk heeft één van de huisartsen via Ziggo zakelijk een glasvezelverbinding weten te realiseren. De hosted VoIP telefonie kon op die manier ook gebruik maken van deze glasvezelverbinding. Hiermee hebben wij uiteindelijk 2 vliegen in 1 klap kunnen vangen. Een goede internet ontsluiting inclusief telefonie, prima opgelost.

FuTec Telecom heeft ons daarnaast ook goed geholpen met de inrichting van de telefooncentrale en keuze menu wat de patiënten te horen krijgen. Dit conform de richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging LHV. Zo zijn zij onder andere bij elke huisarts op locatie langs geweest om de telefoonteksten in te laten spreken door de arts en/of assistentes. Voor alle telefoonteksten hebben zij een schriftelijk voorstel gedaan en daar waar nodig hebben wij die naar onze eigen wensen aan kunnen passen.

De werkwijze en de betrokkenheid van alle medewerkers sluiten prima aan op onze wensen. Op vrijdag zijn onze telefoonlijnen verhuisd, op maandag zijn alle 4 de praktijken weer open gegaan en dat heeft geen noemenswaardige problemen opgeleverd. Alle 4 de huisartsenpraktijken waren goed bereikbaar. Alsof er niet veranderd was behalve dat de patiënten nu een keurig keuze menu te horen krijgen.

Prima werk geleverd, een aanrader voor elke huisartsenpraktijken die VoIP telefonie overweegt.

Met vriendelijke groet,

Huub Hogenbosch
huisarts Gezondheidscentrum Koningsoord Berkel Enschot